Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μιλφέιγ Μπακλαβάς

Μιλφέιγ Μπακλαβάς
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. φυστίκι Αιγίνης, ανάλατο καβουδισμένο και χοντροσπασμένο
  • 120 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 120 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζεστό μέλι
  • Ζάχαρη άχνη
  • Σπόρους ροδιού
  • Κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το ανθόνερο.

  4. Τοποθετώ ένα παραλληλόγραμμο ψημένο φύλλο σε μια μακρόστενη πιατέλα. Ραντίζω με λίγο μέλι και σκορπίζω λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία τοποθετώντας τέσσερις στρώσεις φύλλων και καρπών.

  5. Φτιάχνω ακόμη ένα μιλφέιγ με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρω ραντίζω με ζεστό μέλι, λίγους σπόρους ροδιού, κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Keywords: μιλφέιγ μπακλαβάς

Σας ευχαριστώ!