Print Options:

Μεξικάνικο Ρύζι

Μεξικάνικο Ρύζι
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 450 γρ. ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και μουλιασμένο για 30 λεπτά
  • 2 κουτ. σούπας Lurpak soft, ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 175 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 φρέσκο καλαμπόκι, κομμένο σε κομμάτια
  • 425 γρ. μαύρα φασόλια, από κονσέρβα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 700 ml βραστό νερό
  • 20 γρ. φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας Lurpak soft, αλατισμένο
  • Για το γαρνίρισμα
  • Φύλλα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές και το καλαμπόκι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.Ρίχνω τον πελτέ και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω και ρίχνω τα κόκκινα φασόλια και το νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

  2. Μεξικάνικο Ρύζι

    Ξεσκεπάζω το τηγάνι και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, ανακατεύω και ρίχνω το αλατισμένο βούτυρο. Ρίχνω το αλατισμένο βούτυρο διάσπαρτα, σκεπάζω το τηγάνι και το αφήνω να λιώσει. Με αυτό τον τρόπο, θα λιώσει ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να κάνω έντονο ανακάτεμα. Ένα απλό αφράτεμα είναι αρκετό για να ενσωματωθεί το βούτυρο στο ρύζι.
    Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!