Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές και το καλαμπόκι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.Ρίχνω τον πελτέ και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω και ρίχνω τα κόκκινα φασόλια και το νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάζω το τηγάνι και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, ανακατεύω και ρίχνω το αλατισμένο βούτυρο. Ρίχνω το αλατισμένο βούτυρο διάσπαρτα, σκεπάζω το τηγάνι και το αφήνω να λιώσει. Με αυτό τον τρόπο, θα λιώσει ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να κάνω έντονο ανακάτεμα. Ένα απλό αφράτεμα είναι αρκετό για να ενσωματωθεί το βούτυρο στο ρύζι.
Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!