Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μελόψωμο Χριστουγεννιάτικο

Μελόψωμο Χριστουγεννιάτικο
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 75 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. μέλι αγριοβελανιδιάς Melira
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 ml αγουρέλαιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Mythogea + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 80 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • Μέλι ακακίας Melira
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αγουρέλαιο και το γάλα και μεταφέρω το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και το μέλι. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Ρίχνω τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύω απαλά.

  3. Λαδώνω καλά και πασπαλίζω με αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το μεταφέρω σε κρύο φούρνο. Ανάβω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο και το αφήνω να ψηθεί για 75 λεπτά.

  4. Το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με ζάχαρη και σερβίρω.

Keywords: Μελόψωμο,Χριστουγεννιάτικο

Σας ευχαριστώ!