Βάζω το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βάζω σε μια λεκάνη το μπράντι και τη ζάχαρη και φορώντας γάντια ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω να ενωθούν. Βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα ποτήρι, προσθέτω τη σόδα, ανακατεύω να διαλυθεί και να φουσκώσει και αδειάζω το μείγμα στη λεκάνη.
Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά και ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν ζυμώνω… απλά ανακατεύω. Αφήνω τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Πλάθω τα μελομακάρονα περίπου 25-30 γρ. το καθένα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
Καθώς τα βγάζω καυτά από το φούρνο, τα ρίχνω σε μικρές δόσεις στο κρύο σιρόπι, τα αφήνω για 10 δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο) και τα μεταφέρω με τρυπητή κουτάλα σε σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και την αφήνω να λιώσει. Προσθέτω το σπορέλαιο και ανακατεύω καλά.
Παίρνω ένα μελομακάρονο, το βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνω να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.
Για το σερβίρισμα, τοποθετώ τα μελομακάρονα σε μικρές, χάρτινες θηκούλες.
Σας ευχαριστώ!