Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μελομακάρονα σιμιγδαλένια με σοκολάτα

Μελομακάρονα σιμιγδαλένια με σοκολάτα
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 60
Υλικά
  • 900 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 120 ml χυμό πορτοκάλι
  • 120 ml μπράντι
  • το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 400 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 φέτες πορτοκάλι
  • Για την επικάλυψη
  • Περίπου 500 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

  2. Για τα μελομακάρονα
  3. Βάζω σε μια λεκάνη το μπράντι και τη ζάχαρη και φορώντας γάντια ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω να ενωθούν. Βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα ποτήρι, προσθέτω τη σόδα, ανακατεύω να διαλυθεί και να φουσκώσει και αδειάζω το μείγμα στη λεκάνη.

  4. Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά και ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν ζυμώνω… απλά ανακατεύω. Αφήνω τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Πλάθω τα μελομακάρονα περίπου 25-30 γρ. το καθένα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

  6. Καθώς τα βγάζω καυτά από το φούρνο, τα ρίχνω σε μικρές δόσεις στο κρύο σιρόπι, τα αφήνω για 10 δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο) και τα μεταφέρω με τρυπητή κουτάλα σε σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

  7. Για την επικάλυψη
  8. Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και την αφήνω να λιώσει. Προσθέτω το σπορέλαιο και ανακατεύω καλά.

  9. Παίρνω ένα μελομακάρονο, το βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνω να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.

  10. Για το σερβίρισμα, τοποθετώ τα μελομακάρονα σε μικρές, χάρτινες θηκούλες.

Keywords: Μελομακάρονα,σιμιγδαλένια,με,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!