Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο

Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας και γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 μεγαλούτσικες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε 12 λεπτές φέτες (κατά μήκος)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες και η κάθε φέτα κομμένη στη μέση
  • 250 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε ισόπαχα μπαστουνάκια
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 450 γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνω σε ένα τρυπητό για μισή ώρα. Τις ξεπλένω καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζω. Τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις ψήνω ελαφρώς σε ραβδωτό τηγάνι-σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς όμως να προσθέσω λιπαρή ουσία. Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζω τη σάλτσα.

  2. Μελιτζανορολά με φιλέτο γαλοπούλας

    Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ όλα τα υλικά της σάλτσας.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω-κάτω.
    Σε καθαρή επιφάνεια, απλώνω τη φέτα μελιτζάνας, πάνω απλώνω τη μισή φέτα αλλαντικού και στη άκρη –στο πιο λεπτό μέρος – βάζω το μπαστουνάκι γραβιέρας. Τυλίγω όλα τα υλικά μαζί και δημιουργώ τα στριφτάρια. Σε ένα ταψάκι απλώνω ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω τοποθετώ τα στριφτάρια. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοκκινιστά,στο,φούρνο

Σας ευχαριστώ!