Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μελιτζανόπιτα με μοτσαρέλα

μελιτζανόπιτα με μοτσαρέλα
<!-- [lt_recipe name=|ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| servings=|6-8| prep_time=|40M| cook_time=|1H| summary=|Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.| print=|yes| ingredients=|Για τα φύλλα:;1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;70 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο;200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;Σουσάμι (για το πασπάλισμα);Για τα λαχανικά:;3 μελιτζάνες, κομμένες σε μέτριου κύβους;4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριου κύβους;50 γρ. βούτυρο LURPAK ;2 κ.σ. ελαιόλαδο;2 κ.σ. κρέμα σκόρδου;Αλάτι & πιπέρι;Για την κρέμα:;300 ml γάλα;200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;80 γρ. βούτυρο LURPAK;2 αυγά;200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA;Αλάτι & πιπέρι| ]Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνω, αποσύρω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Προσθέτω την μισή μοτσαρέλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω.;Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και πιπεριάς και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με την κρέμα. ;Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. ;Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το αλείφω με το μείγμα βούτυρο-κρέμας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας τα μισά φύλλα.;Αδειάζω την γέμιση στο κέντρο, σκορπίζω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και διπλώνω σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό. ;Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα στον πάγκο, αλείφοντάς τα μεταξύ τους με το μείγμα και τοποθετώ το ρολό στο κέντρο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Κλείνω τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρω το ρολό στη λαμαρίνα. Αλείφω γενναιόδωρα με το μείγμα βούτυρο-κρέμα, και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. ;Γυρίζω το φούρνο στις αντιστάσεις, αλείφω με όσο μείγμα βούτυρο-κρέμα μου έχει απομείνει και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.[/lt_recipe] -->

Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 41 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.
Υλικά
    Για τα φύλλα:
    Για τα λαχανικά:
    Για την κρέμα:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 70 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
  • 3 μελιτζάνες, κομμένες σε μέτριου κύβους
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριου κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα σκόρδου
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνω, αποσύρω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Προσθέτω την μισή μοτσαρέλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω.
  2. Για τα λαχανικά:
  3. blank Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και πιπεριάς και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με την κρέμα.
  4. Για την πίτα:
  5. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  6. blankΣτρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το αλείφω με το μείγμα βούτυρο-κρέμας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας τα μισά φύλλα.
  7. blankΑδειάζω την γέμιση στο κέντρο, σκορπίζω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και διπλώνω σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό.
  8. blankΣτρώνω τα υπόλοιπα φύλλα στον πάγκο, αλείφοντάς τα μεταξύ τους με το μείγμα και τοποθετώ το ρολό στο κέντρο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Κλείνω τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρω το ρολό στη λαμαρίνα. Αλείφω γενναιόδωρα με το μείγμα βούτυρο-κρέμα, και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά.
  9. blankΓυρίζω το φούρνο στις αντιστάσεις, αλείφω με όσο μείγμα βούτυρο-κρέμα μου έχει απομείνει και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.
Keywords: μελιτζανόπιτα μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!