Print Options:

Μελιτζάνες γεμιστές με κολοκύθα και καρότο

Μελιτζάνες γεμιστές με κολοκύθα και καρότο
Cooking Method ,
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 45 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 2
Υλικά
    Για τις μελιτζάνες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, OLIVIAN
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Για τη γέμιση
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, OLIVIAN
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τις μελιτζάνες
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και κόβω μια λεπτή φλοίδα από την επάνω μεριά. Χαράζω την ψίχα τους με ένα μαχαίρι, αλατίζω καλά και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  2. Για την γέμιση
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα καρότα και την κολοκύθα, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον δυόσμο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Μελιτζάνες γεμιστές με κολοκύθα και καρότο

    Βγάζω τις μελιτζάνες από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζω τη σάρκα τους για να δημιουργήσω κενό. Γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και σκορπίζω τη φέτα. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.

Σας ευχαριστώ!