Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρουλοκεφτέδες με φέτα και άνηθο

Μαρουλοκεφτέδες με φέτα και άνηθο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμιση βιολογικές, με τη φλούδα τους
  • 1 μεγάλο μαρούλι, χωρίς τα 3 – 4 εξωτερικά σκληρά φύλλα, χωρισμένο στα φύλλα του, τα οποία πλένω, στεγνώνω καλά και ψιλοκόβω όπως για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω και βουρτσίζω καλά τις πατάτες και τις βράζω με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζω όσο είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνω με το πρες-πουρέ ή με ένα πιρούνι ή με το μύλο λαχανικών ώστε να φτιάξω έναν αφράτο πουρέ. Αποφεύγω να τις λιώσω στο μπλέντερ γιατί ο πουρές γίνεται κολλώδης.

  2. Βάζω τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ψιλοκομμένο μαρούλι, τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο γι 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 3 - 4 εκ. ελαιόλαδο σε αρκετά δυνατή φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το πλάθω σε κεφτεδάκια  όσο ένα καρύδι και τα αλευρώνω. Τα τηγανίζω σε δόσεις των 5 - 6 κομματιών, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε.

Keywords: μαρουλοκεφτεδεσ

Σας ευχαριστώ!