Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα raspberry

Μαρμελάδα raspberry
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκα σμέουρα (raspberries)
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τους χυμούς. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν τα υλικά αφαιρώνοντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

  2. Βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σμέουρα είναι εξαίσια διατροφική επιλογή αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

Keywords: μαρμελάδα raspberry

Σας ευχαριστώ!