Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα ντομάτα με τζίντζερ

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κεντρικό κοτσάνι. Ζουλάω με τα χέρια μου για να φύγουν  τα σπόρια και τις ψιλοκόβω.

  2. Βάζω τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζω για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.

  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα – 1 ώρα + 15 λεπτά. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται αλατίζω.

  4. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και την αφήνω να κρυώσει. Σερβίρω τη μαρμελάδα με ψητά κρέατα, σε βινεγκρέτ για σαλάτες ή την απλώνω σε ψημένο ψωμάκι και φτιάχνω μπρουσκέτες.

Keywords: μαρμελάδα ντομάτα με τζίντζερ

Σας ευχαριστώ!