Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα λωτού

Μαρμελάδα λωτού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό ώριμους λωτούς (καθαρό βάρος)
  • 700 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδα σπέσιαλ (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 λοβός βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τους λωτούς, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας ή ραντίζω με το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό, οι λωτοί βγάζουν τα υγρά τους και μισολιώνει η ζάχαρη.

  2. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το αδειάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσει ο βρασμός. Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, ξεκινάω να ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Αποσύρω τη μαρμελάδα από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Keywords: μαρμελάδα λωτού

Σας ευχαριστώ!