Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα κουμκουάτ με αστεροειδή γλυκάνισο

Μαρμελάδα κουμκουάτ με αστεροειδή γλυκάνισο
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 3 ώρα Total Time: 4 ώρες 20 λεπτά.
Υλικά
  • 550 γρ. κουμκουάτ
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 250 ml νερό
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κουμκουάτ, τα κόβω πρώτα στη μέση και αφαιρώ τους σπόρους. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ τη μεμβράνη που υπάρχει στο εσωτερικό τους και τα ψιλοκόβω.

  2. Βάζω τα φρούτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω όλα τα άλλα υλικά, σκεπάζω και αφήνω την κατσαρόλα στην άκρη για 3 ώρες.

  3. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα υλικά να σιγοβράσουν ανακατεύοντας τακτικά. Βράζω για 20 λεπτά και αφαιρώ τον αστεροειδή γλυκάνισο. Συνεχίζω το βράσιμο για ακόμη 40-50 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

  4. Μαρμελάδα κουμκουάτ με αστεροειδή γλυκάνισο

    Αποσύρω από την φωτιά και μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Keywords: κουμκουάτ, μαρμελάδα, αστεροειδής γλυκάνισος, λεμόνι,

Σας ευχαριστώ!