Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 12 ώρα Total Time: 13 ώρες 15 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το ½ λεμόνι. Το άλλο μισό το κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.

  2. Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω τακτικά με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Keywords: μαρμελάδα καρπούζι

Σας ευχαριστώ!