Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα φράουλα με βανίλια

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 12 ώρες 55 λεπτά.
Υλικά
  • 800 γρ. φράουλες
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας
  • χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Πλένω, σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση.

  2. Τις βάζω σε ένα μπολ τις πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τις περιχύνω με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.

  3. Μετά τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση-αν θέλω μπορώ να ξύσω τα σποράκια από τους λοβούς – και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζω στη φωτιά και σιγοβράζω για 20 λεπτά ακόμη. Αμέσως μετά τη μεταφέρω στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

  4. Γεμίζω τα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη και τα δύο ζεστά. Τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα. Τα αφήνω έτσι γυρισμένα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα γυρίζω και τα κρατάω μακριά από τον ήλιο αλλά και την υγρασία.

Keywords: μαρμελάδα φράουλα με βανίλια

Σας ευχαριστώ!