Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω το χυμό μήλου και βράζω μέχρι να μείνει περίπου η μισή ποσότητα (περίπου 15 λεπτά) και να γίνει σαν λεπτόρρευστο σιρόπι.
Χαράζω το λοβό της βανίλιας και με ένα μαχαίρι ξύνω τα σποράκια. Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τον χυμό και προσθέτω τα φρούτα, το χυμό λεμονιού και βράζω για 15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολάκι βάζω 4 κουταλιές σούπας νερό και ρίχνω πασπαλιστά το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω να διαλυθεί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω το λοβό βανίλιας και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά, αναποδογυρίζω τα βάζα και την αφήνω να κρυώσει.
Διατηρώ τη μαρμελάδα για 2 μήνες στο ψυγείο. Όταν την ανοίξω διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδα.
Σας ευχαριστώ!