Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρεγκάκια γεμιστά με σοκολάτα

Ελάχιστα υλικά αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ανάλαφρα μαρεγκάκια γεμιστά με σοκολάτα. Ονειρεμένο γλυκάκι που θα αρέσει σε όλους.
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 35
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου από 4 αυγά)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί απαλές κορυφές. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
    Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη, πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τοποθετώ από 4-5 σταγόνες σοκολάτας σε 15-16 σημεία της λαμαρίνας αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

  3. Ελάχιστα υλικά αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ανάλαφρα μαρεγκάκια γεμιστά με σοκολάτα. Ονειρεμένο γλυκάκι που θα αρέσει σε όλους.

    Βάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω μαρεγκάκια πάνω στα σημεία που έχω τοποθετήσει τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις μαρέγκες μέσα μέσα να κρυώσουν.

Keywords: μαρεγκακια, σοκολατα, ελαφρυ, ευκολο,

Σας ευχαριστώ!