Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μαντηλάκια σιροπιαστά με φύλλο βηρυτού

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Από τα πιο «εθιστικά» σιροπιαστά γλυκά. Το βούτυρο και το τραγανό φύλλο κυριαρχούν…
Υλικά
    Για την κρέμα:
    Για το σιρόπι:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. φύλλα βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 250 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 200 γρ. φυστίκι Αιγίνης
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 130 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 300 ml νερό
  • 50 ml γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω για 1-2 λεπτά με το σύρμα για να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια. Χτυπάω με το ραβδομπλέντερ για να γίνει η κρέμα απαλή και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα). Την αφήνω να κρυώσει.
  2. Για τα μαντηλάκια:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τα φυστίκια Αιγίνης στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνω σε σιγανή φωτιά.
  4. blankAνοίγω το φύλλο Βηρυτού, βγάζω το πρώτο φύλλο και το απλώνω στον πάγκο. Βουτυρώνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώνω από πάνω ακόμα ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνω. Σουρώνω τα φύλλα σαν «ακορντεόν» και με ένα κουταλάκι βάζω μικρές κουταλιές κρέμας επάνω στο διπλωμένο φύλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Βάζω από 1 κουταλάκι φυστίκι Αιγίνης σε κάθε κουταλιά κρέμας. Κόβω με ένα μαχαίρι στα κενά μεταξύ των κρεμών και με τα δάχτυλά μου κλείνω το κάθε κομμάτι σαν μικρή καραμέλα. Τα μεταφέρω στη βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  5. blankΌσο βούτυρο έχει απομείνει από το βουτύρωμα των φύλλων το επαναφέρω στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά.
  6. blankMε ένα κουτάλι, ραντίζω με το καυτό βούτυρο τα μαντηλάκια και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Για το σιρόπι:
  8. blank Ενώ έχω βάλει τα γλυκά στο φούρνο βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 4 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κρασί. Το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  9. blankΒγάζω τα μαντηλάκια από το φούρνο και όπως είναι καυτά, με ένα μεγάλο κουτάλι τα ραντίζω με το χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαντηλάκια σιροπιαστά φύλλο βηρυτού

Σας ευχαριστώ!