Print Options:

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 30 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια brown
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη σούπα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι, τριμμένα σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 120 ml γλυκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, ARLA
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, ARLA
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 5-6 μανιτάρια brown, κομμένα σε φέτες και ελαφρά σοταρισμένα
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα ARLA, διαλυμένο με 2-3 κουταλιές νερό
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 20°C στις αντιστάσεις. Σκουπίζω τα μανιτάρια, τα κόβω σε τέταρτα και τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα. Κόβω το σκόρδο στη μέση και το τοποθετώ ανάμεσα στα μανιτάρια. Πασπαλίζω με πιπέρι και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω τα μανιτάρια στο φούρνο για 20 λεπτά.

  2. Για τη σούπα
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και πασπαλίζω με τη σκόνη μανιταριών και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω με το αλεύρι και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα φύλλα από το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  4. Ρίχνω τα ψημένα μανιτάρια, την κρέμα από το ψητό σκόρδο και τον ζωμό. Αφήνω τη σούπα να βράσει για 7-10 λεπτά.

  5. Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα

    Πετάω τα φύλλα δάφνης, αλατίζω και μεταφέρω τη σούπα στο μπλέντερ. Προσθέτω το τυρί κρέμα και πολτοποιώ καλά.
    Σερβίρω τη σούπα με λίγα τηγανισμένα μανιτάρια, καβουρδισμένα φουντούκια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σας ευχαριστώ!