Προθερμαίνω το φούρνο στους 20°C στις αντιστάσεις. Σκουπίζω τα μανιτάρια, τα κόβω σε τέταρτα και τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα. Κόβω το σκόρδο στη μέση και το τοποθετώ ανάμεσα στα μανιτάρια. Πασπαλίζω με πιπέρι και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω τα μανιτάρια στο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και πασπαλίζω με τη σκόνη μανιταριών και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω με το αλεύρι και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα φύλλα από το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω τα ψημένα μανιτάρια, την κρέμα από το ψητό σκόρδο και τον ζωμό. Αφήνω τη σούπα να βράσει για 7-10 λεπτά.
Πετάω τα φύλλα δάφνης, αλατίζω και μεταφέρω τη σούπα στο μπλέντερ. Προσθέτω το τυρί κρέμα και πολτοποιώ καλά.
Σερβίρω τη σούπα με λίγα τηγανισμένα μανιτάρια, καβουρδισμένα φουντούκια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σας ευχαριστώ!