Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μανιταρόψωμο με μπύρα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 14 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 44 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 350 ml μπύρα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. μανιτάρια διάφορα, σοταρισμένα
  • 30 γρ. μανιταρόσκονη (μπορείτε να τρίψετε αποξηραμένα μανιτάρια)
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, το ελαιόλαδο, την μπύρα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και στη σκόνη μανιταριών. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα κολλώδες μείγμα και προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια, το αλάτι και τη γραβιέρα.

  2. Ζυμώνω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία, απαλή ζύμη. Αν τα σοταρισμένα μανιτάρια έχουν πολύ υγρασία, ίσως χρειαστεί να πασπαλίσω με λίγο επιπλέον αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι και κατόπιν επάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω το μανιταρόψωμο για 1 ώρα.

Keywords: μανιταρόψωμο με μπύρα

Σας ευχαριστώ!