Καθαρίζω τα κοκκάρια και τα ρίχνω σε μια κατσαρολίτσα με νερό. Τα βάζω σε δυνατή φωτιά και τα βράζω για 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν. Με μια υγρή πετσέτα, σκουπίζω τα μανιτάρια και κόβω λίγο τα χοντρά κοτσάνια τους. Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβω στη μέση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το 1/3 της ποσότητας του ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Στραγγίζω τα κοκκάρια και τα ρίχνω στο τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά και να γυαλίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνω σε ένα μεγάλο σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω πάλι 1/3 ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αδειάζω στο σκεύος με τα κοκκάρια και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και τα γαρίφαλα. Τα σοτάρω 1 λεπτό μέχρι να μοσχομυρίσουν και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω την σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια & μαϊντανό, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και τριμμένο πιπέρι. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 3 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Aδειάζω τη σάλτσα στο σκεύος με τα κοκκάρια και τα μανιτάρια και προσθέτω τη φλούδα πορτοκαλιού. Ψήνω το στιφάδο για 40 λεπτά. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο, ραντίζω με το πετιμέζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Σας ευχαριστώ!