Print Options:

Μακαρονόπιτα με μπέικον μαύρου χοίρου

Μακαρονόπιτα με μπέικον μαύρου χοίρου
Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 2
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. μπέικον μαύρου χοίρου, ψιλοκομμένο, Μπούμπας
  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από 4-5 κλαδάκια θυμάρι, φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 24-25 φέτες μπέικον μαύρου χοίρου, Μπούμπας
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί κρέμα και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.

  3. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα τριμμένα τυριά και μπόλικο πιπέρι.

  4. Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα). Παίρνω λίγα λίγα μακαρόνια και «στρώνω» τα μισά, σε κυκλική διάταξη μέσα στη φόρμα. Ραντίζω με το 1/3 της ποσότητας της κρέμας.

  5. Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια (πάλι στρωμένα σε κυκλική διάταξη). Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

  6. Μακαρονόπιτα με μπέικον μαύρου χοίρου

    Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζω σε ξύλο κοπής. Ενώ είναι ακόμη καυτή, στρώνω τις φέτες μπέικον και την επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Keywords: Μακαρονόπιτα,με,μπέικον,μαύρου,χοίρου

Σας ευχαριστώ!