Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα

Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 400 γρ. φέτα, μαλακή, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός ή άνηθος)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω καλά τα αυγά και ρίχνω τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το δυόσμο (ή το μαϊντανό ή τον άνηθο) και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.

  3. Ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα μισά ζυμαρικά στο καυτό λάδι. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και αδειάζω τη μισή ποσότητα από το μείγμα αυγών. Ανακατεύω ελαφρώς και αφήνω την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά για 5 λεπτά, ώστε να στερεοποιηθεί και να ροδίσει. Βάζω αμέσως το τηγάνι στο καυτό γκριλ και ψήνω για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η επιφάνειά της και να ροδίσει. Τη μεταφέρω σε πιάτο.

  4. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο μείγμα αυγών και ψήνω με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω άλλη μία ομελέτα. Τις σερβίρω χλιαρές. Κάθε ομελέτα αρκεί για 2 μερίδες.

Note

Αν σας έχουν περισσέψει βρασμένα ζυμαρικά (όχι μόνο τα σπαγγέτι) από την προηγούμενη μέρα, ανακυκλώστε τα σε ένα γρήγορο και πολύ χορταστικό πιάτο. 

Keywords: μακαρονάδα ομελέτα με φέτα

Σας ευχαριστώ!