Print Options:

Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ

Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ
Cooking Method
Time
Prep Time: 5 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί, Arla
  • 80 ml γάλα
  • Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα αυγά
  • 4 αυγά
  • 50 ml ξύδι
Εκτέλεση
  1. Βάζω στο μούλτι τον μαϊντανό, το σκόρδο, το σκληρό τυρί και το γάλα και τα πολτοποιώ καλά. Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και το αφρατεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τα πολτοποιημένα υλικά και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω για 4-5 λεπτά.

  3. Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Προσθέτω 2-3 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω απευθείας τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και μαγειρεύω μέχρι τα σπαγγέτι να απορροφήσουν την βουτυρένια κρέμα και να ολοκληρωθεί ο βρασμός τους. Σερβίρω αμέσως με ένα αυγό ποσέ σε κάθε πιάτο.

  4. Για τα αυγά
  5. Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ

    Βάζω σε ένα κατσαρολάκι αρκετό νερό και προσθέτω το ξύδι. Αφήνω να πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, ίσα να σιγοβράζει χωρίς να κοχλάζει. Σπάω το πρώτο αυγό σε ένα μπολάκι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, δημιουργώ δίνη στο νερό της κατσαρόλα και ρίχνω αργά αργά το αυγό. Το αφήνω να βράσει για 3 λεπτά και το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.

Σας ευχαριστώ!