Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τις βγάζω από το νερό τις ξεφλουδίζω και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σκουπίζω τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Τα αλατοπιπερώνω καλά.
Βάζω σε ένα αντικολλητικό σκεύος που χωράει τα δύο φιλέτα, το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο. Τοποθετώ τα φιλέτα μέσα στο σκεύος και τα αλείφω με την κρέμα γάλακτος. Κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνω σαν «λέπια» επάνω στα φιλέτα. Αλείφω τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω γύρω από τα ψάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με το σχοινόπρασο και σερβίρω.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οπως κάθε ψάρι, αποτελεί βασικό συστατικό της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής, έχει μεγάλη θρεπτική αξία και μοναδική γεύση η οποία απογειώνεται με αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου. Συγκεκριμένα, το μαγιάτικο είναι πλούσιο σε φώσφορο αλλά και σε ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Περιέχει επιπλέον ψευδάργυρο, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στη νευρολογική λειτουργία, ενώ είναι απαραίτητος και για την καλή υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Η συνταγή αυτή προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας, βιταμίνη D, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με εξέχουσα τη βιταμίνη Β6, απαραίτητη για τη σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας.
Σας ευχαριστώ!