Print Options:

Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σταμναγκάθι

Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σταμναγκάθι
Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά, πλυμμένη και καθαρισμένη, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, σε κόκκους
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα
  • 700 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβω την συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τα κρατάω στην άκρη. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προσθέτω το ροζ πιπέρι και τα αφήνω για 1 λεπτό να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω τα συκωτάκια και σοτάρω για 4-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.

  2. Ρίχνω το κόκκινο κρασί, τα ντοματάκια και 1 φλυτζάνι νερό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί για 40 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχω μήπως χρειαστεί να προσθέσω λίγο νερό ακόμη.

  3. Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σταμναγκάθι

    Όταν δω ότι τα συκωτάκια έχουν μαλακώσει, προσθέτω το σταμναγκάθι, τα μυρώνια και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20-25 λεπτά.

Keywords: μαγειρίτσα, συκωταριά, παραδοσιακό, σταμναγκάθι, πασχαλινό, μυρώνια, πασχαλινή σούπα,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/mageiritsa-kokkinisti-me-stamnagkathi/

Σας ευχαριστώ!