Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Madeleines

Madeleines
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 12 ώρες 30 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 45 γρ. γάλα
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω να διαλυθεί και ρίχνω το μείγμα στον κάδο με τα αυγά.

  2. Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο σε αργή ροή ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζω το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ειδική φόρμα για μαντλένς. Γεμίζω τις θήκες και μεταφέρω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και ψήνω τις μαντλέν για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
    Σερβίρω πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.

Keywords: madeleines

Σας ευχαριστώ!