Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Mac & Cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

Mac & Cheese με καβουρδισμένο βούτυρο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 3
Υλικά
  • 250 γρ. πέννες ΗΛΙΟΣ
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 20 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente. Τις σουρώνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ζεσταίνω μέχρι να λιώσει. Ανακατεύω και το αφήνω να ροδίσει και να πάρει ένα καστανοκόκκινο χρώμα. Βγάζω 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνω το αλεύρι στο τηγάνι. Ανακατεύω για 2 λεπτά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Ρίχνω τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα σκεύος και ισιώνω καλά.

  4. Σε ένα τηγανάκι καθαρό βάζω τις 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο και βάζω στη φωτιά. Ρίχνω πασπαλιστά τα ψίχουλα ψωμιού και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω τα ζυμαρικά με τα καψαλισμένα ψίχουλα και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Keywords: mac & cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

Σας ευχαριστώ!