Print Options:

Λουκούμι με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο

Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Rest Time: 2 2 hrs Total Time: 2 hrs 15 mins
Servings 30
Υλικά
  • 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Μεταφέρω το μείγμα σε κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

  2. Μεταφέρω το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τα λουκουμάκια στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες.

  3. Αναποδογυρίζω τα λουκουμάκια σε ξύλο κοπής και τα πανάρω σε μπόλικο ινδοκάρυδο.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: λουκούμι, πορτοκάλι, ινδοκάρυδο, καρύδα, χυμός πορτοκαλιού, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!