Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λιγκουίνι με γαρίδες και ψητά παντζάρια

Λιγκουίνι με γαρίδες και ψητά παντζάρια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 90 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 1 ώρα 42 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. λιγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 12 γαρίδες μεγάλες, με το κεφάλι, καθαρισμένες
  • 4 παντζάρια
  • 900 ml ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 500 ml νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πολτό σκόρδου
  • 70 ml μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω τα παντζάρια (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα), τα στεγνώνω και τα περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με το χονδρό αλάτι, τα τυλίγω ένα, ένα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα. Τα βγάζω από το αλουμινόχαρτο, τα καθαρίζω από τη φλούδα, τα κόβω σε 6 κομμάτια το κάθε ένα και τα διατηρώ στο ψυγείο.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρω με το ελαιόλαδο τις γαρίδες και από τις 2 μεριές. Προσθέτω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι με το πουρέ σκόρδου, ανακατεύω και σβήνω με το μπράντι. Προσθέτω το ζωμό γαρίδας (ή λαχανικών) και το νερό, αφήνω να πάρει βράση, αφαιρώ τις γαρίδες και προσθέτω τα ζυμαρικά. 

  3. Βράζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το τελευταίο λεπτό προσθέτω και τα ψημένα και κομμένα παντζάρια. Βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φουντούκια. Ανακατεύω και σερβίρω.

Keywords: λιγκουινι γαριδες ψητα παντζαρια

Σας ευχαριστώ!