Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λικέρ Βύσσινο

Λικέρ Βύσσινο

Τα βύσσινα που μένουν όταν σουρώνω το ποτό, δεν τα πετάω! Τα φυλάω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα, σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 31 λεπτά.
Servings 1
Best Season Για όλες τις εποχές
Τι θα χρειαστούμε
    Για το λικέρ βύσσινο
  • 1 κιλό βύσσινα (ώριμα)
  • 1 λίτρο καλής ποιότητας κονιάκ
  • 1 κιλό ψιλή ζάχαρη
  • 5 σκελίδες καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 σκελίδα ξυλάκι κανέλας (μεγάλο)
Εκτέλεση/Instructions
  1. Προετοιμασία

    Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους

  2. Αεροστεγές κλείσιμο

    Τα ρίχνω όλα σε μια μεγάλη γυάλα με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς

  3. Πρόσθετω τα μπαχαρικά

    Προσθέτω το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω τη γυάλα

  4. Αναμονή

    Την αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο (ταράτσα, μπαλκόνι, βεράντα) για τουλάχιστον 2 μήνες.

    Αν η καλοκαιρία είναι παρατεταμένη, μπορώ να. την αφήνω ακόμη περισσότερο, 3 ή και παραπάνω μήνες.

  5. Ανακινώ το μείγμα τακτικά

    Τις πρώτες ημέρες μετά το σφράγισμα, ανακινώ έντονα τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη

  6. Άνοιγμα

    Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό

  7. Τοποθέτηση σε μπουκάλια

    Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά

  8. Διατήρηση

    Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Σε καμμιά περίπτωση δε διατηρώ το μείγμα στο ψυγείο!
Note

Η ίδια συνταγή γίνεται και με κεράσια για να φτιάξετε λικέρ τσέρι!

Keywords: λικέρ, βύσσινο,λικερ βυσσινο

Σας ευχαριστώ!