Τα βύσσινα που μένουν όταν σουρώνω το ποτό, δεν τα πετάω! Τα φυλάω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα, σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.
Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους
Τα ρίχνω όλα σε μια μεγάλη γυάλα με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς
Προσθέτω το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω τη γυάλα
Την αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο (ταράτσα, μπαλκόνι, βεράντα) για τουλάχιστον 2 μήνες.
Αν η καλοκαιρία είναι παρατεταμένη, μπορώ να. την αφήνω ακόμη περισσότερο, 3 ή και παραπάνω μήνες.
Τις πρώτες ημέρες μετά το σφράγισμα, ανακινώ έντονα τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη
Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό
Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά
Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Η ίδια συνταγή γίνεται και με κεράσια για να φτιάξετε λικέρ τσέρι!
Σας ευχαριστώ!