Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λιαστά ντοματίνια στο φούρνο

Λιαστά ντοματίνια στο φούρνο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 15 λεπτά.
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 2 κιλά ντοματίνια
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 40 ml πετιμέζι
  • 8-10 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
  1. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ την ψίχα τους. Τα τοποθετώ σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και βάζω τις λαμαρίνες στο φούρνο. Ανάβω τη θερμοκρασία στους 100°C και τα αφήνω να στεγνώσουν για 3-4 ώρες.

  2. Βγάζω τα ντοματάκια από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν και τα μεταφέρω σε βάζα. Μοιράζω το πετιμέζι, το σκόρδο, τη ρίγανη και γεμίζω τα βάζα με ελαιόλαδο.

Keywords: λιαστά ντοματίνια, ντοματίνια στο φούρνο,λιαστά ντοματίνια στο φούρνο

Σας ευχαριστώ!