Print Options:

Λαζαράκια

Λαζαράκια
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Rest Time: 40 mins Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 γρ. νερό (περίπου)
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 5-6 μοσχοκάρφια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • για το στόλισμα
  • φύλλα δάφνης
  • μοσχοκάρφια
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Βράζω το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Διαλύω μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αρωματισμένο νερό και ζυμώνωμέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν του ψωμιού). Το σκεπάζω και το αφήνω για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

  3. Λαζαράκια

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Κόβω το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και με ένα ψαλίδι τα διαμορφώνω σε σχήμα ανθρώπου. Στολίζω με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
    Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Keywords: λαζαράκια, πασχαλινό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/lazarakia/

Σας ευχαριστώ!