Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζάνια με τόνο και βασιλικό

Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 8 λαζάνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κανονικές κονσέρβες τόνος σε νερό (βάρους 320 γρ. η καθεμία), καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 200 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος την τελευταία στιγμή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, ρίχνοντάς τα στο νερό ανά 2.  Τα στραγγίζω, τα απλώνω σε μονή στρώση επάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, τα αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κομματιασμένο τόνο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

  3. Απλώνω ένα-ένα τα λαζάνια σε ένα ξύλο κοπής, βάζω στο κέντρο τους από 1 – 2 κουτ. σούπας από η σάλτσα και τα τυλίγω σε ρολά. Βάζω τα ρολά σε πιατέλα και τα σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαζανια με τονο

Σας ευχαριστώ!