Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζάνια με μανιτάρια και τσίλι

Λαζάνια με μανιτάρια και τσίλι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. λαζάνι, ΗΛΙΟΣ
  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα διάφορα (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα, πλευρώτους), κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το λαζάνι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό και στραγγίζω τα ζυμαρικά.

  2. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και σοτάρω για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ανακινώντας το γουόκ.

  3. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινώ για 3-4 λεπτά στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο και τη φέτα.

  4. Αδειάζω τα λαζάνια σε μια πιατέλα και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαζάνια μανιτάρια τσίλι

Σας ευχαριστώ!