Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζάνια φούρνου με λαχανικά και ανθότυρο

Λαζάνια φούρνου με λαχανικά και ανθότυρο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 16 λαζάνια (περίπου μισό πακέτο)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. (1 σκαφάκι) φρέσκα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από σπόρια και μεμβράνες και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, τα οποία θα ψιλοκόψετε
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας μας
  • 2 φλιτζάνια ανθότυρο, θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, πλήρες
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σοτάρω για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

  2. Ρίχνω και τα ντοματάκια με το χυμό τους, καθώς και 1 φλιτζάνι (200 ml) νερό, αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Στρώνω μια σειρά λαζάνια σε ένα μέτριο και ελαφρώς λαδωμένο βαθύ ταψί και από πάνω αδειάζω το μισό μείγμα λαχανικών. Πασπαλίζω με τη μισή γραβιέρα και το μισό ανθότυρο. Σκεπάζω με άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών. Τελειώνω με άλλη μια στρώση λαζάνια και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά.

  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάω καλά με ένα πιρούνι το γάλα και τα αυγά, αλατοπιπερώνω και περιχύνω το φαγητό.
    Ψήνω για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρω το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Keywords: λαζανια φουρνου λαχανικα ανθοτυρο

Σας ευχαριστώ!