Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζανάκι με πλούσια μπολονέζ κρέατος

Λαζανάκι με πλούσια μπολονέζ κρέατος
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γραμμάρια Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι (κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους)
  • 150 γραμμάρια πανσέτα καπνιστή (με το λίπος της, κομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 140 χιλιοστόλιτρα κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (1 κονσέρβα)
  • 80 ml γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Λίγα φλέικς παρμεζάνας
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι al dente. Κρατάω 2 κουτάλες νερό από το νερό, σουρώνω τα λαζανάκια και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω το κρέας και την πανσέτα και σοτάρω για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.

  3. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι.

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνω το γάλα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Σερβίρω το λαζανάκι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα και απλώνω τη σάλτσα. Σκορπίζω λίγα φλέικς παρμεζάνας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαζανάκι πλούσια μπολονέζ κρέατος

Σας ευχαριστώ!