Print Options:

Λαζανάκι με πλούσια μπολονέζ κρέατος

Λαζανάκι με πλούσια μπολονέζ κρέατος
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 30 30 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 1 hr 1 min
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 400 grams Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800 grams μοσχαρίσιο χτένι (κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους)
  • 150 grams πανσέτα καπνιστή (με το λίπος της, κομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 140 milliliters κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (1 κονσέρβα)
  • 80 ml γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Λίγα φλέικς παρμεζάνας
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι al dente. Κρατάω 2 κουτάλες νερό από το νερό, σουρώνω τα λαζανάκια και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω το κρέας και την πανσέτα και σοτάρω για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.

  3. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι.

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνω το γάλα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Σερβίρω το λαζανάκι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα και απλώνω τη σάλτσα. Σκορπίζω λίγα φλέικς παρμεζάνας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαζανάκι πλούσια μπολονέζ κρέατος

Σας ευχαριστώ!