Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαλάγγια

Λαλάγγια

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 60
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε τη μισή ποσότητα να την αντικαταστήσετε με αλεύρι ολικής άλεσης που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες)
  • 1 φακελάκι (7 - 9 γρ.) ξηρή μαγιά
  • ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω το αλεύρι σε μια μεγάλη, βαθιά λεκάνη και κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνω το ελαιόλαδο και με τα χέρια μου, αρχίζω να τρίβω το αλεύρι μέχρι να βραχεί όλο από το λάδι.

  2. Προσθέτω τα μπαχαρικά, το σουσάμι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύω. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη (σαν του ψωμιού). Σκεπάζω τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.

  3. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος, ξεσκεπάζω τη λεκάνη, και κόβω μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Τα πλάθω σε μακρόστενα κορδόνια.

  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω άφθονο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Παίρνω ένα ένα τα κορδονάκια ζύμης, τα τυλίγω σε σπιράλ και τα ρίχνω στην κατσαρόλα να τηγανιστούν και να ροδίσουν σε όλες τις μεριές.

  5. Τα αποσύρω, και τα ρίχνω σε λεκάνη στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται σκέτα ή με ζάχαρη κανέλα ή μέλι ή ακόμα και με τυρί φέτα.

Keywords: Λαλάγγια

Σας ευχαριστώ!