Print Options:

Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού

Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 40 mins
Servings 30
Υλικά
    Για τα κρουασανάκια
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας, Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • Αμύγδαλα φιλέ για την επιφάνεια
  • Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
  • Για την πάστα φουντουκιού
  • 250 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml νερό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
    Για την πάστα φουντουκιού
  1. Βάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω δυνατά για να αφαιρέσω τη φλούδα τους. Ρίχνω τα φουντούκια στο μπλέντερ, προσθέτω το αλάτι και πολτοποιώ. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα φουντούκια και να γίνουν σαν κρέμα.

  2. Για το σιρόπι
  3. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφήνω το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.

  4. Για τα κρουασανάκια
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Βουτυρώνω 4 φύλλα κρούστας και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την μακριά πλευρά σε λωρίδες 8-9 εκ. Κατόπιν κόβω τις λωρίδες διαγώνια σε τρίγωνα. Αλείφω με μια ποσότητα πάστας φουντουκιού κάθε τρίγωνο, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου ½ εκ. και σκορπίζω λίγα κράνμπερις. Τυλίγω από την φαρδιά πλευρά στο σχήμα των κρουασάν. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά και βάζω τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  6. Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού

    Αλείφω με βούτυρο και τα ψήνω για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα κρουασανάκια από το φούρνο τα μεταφέρω σε σχάρα και τα ραντίζω με το σιρόπι. Πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

Keywords: κρουασάν, κρουασανάκια, πάστα φουντουκιού, φύλλο κρούστας, εύκολο, αμύγδαλα, σιροπιαστό, κράνμπερις,

Σας ευχαριστώ!