Print Options:

Κριτσίνια με πελτέ και γραβιέρα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 12 12 mins Total Time: 32 mins
Servings 50
Υλικά
  • 500-520 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ. πελτέ, Κύκνος
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 160 ml κρασί λευκό
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 130 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάω με το σύρμα για 2-3 λεπτά και προσθέτω το βούτυρο, το σουσάμι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και βάζω τον γάντζο.

  2. Ρίχνω στον κάδο τον πελτέ και μόλις ενωθεί στα υπόλοιπα υλικά αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι. Αφού έχω ρίξει περίπου το μισό, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τη γραβιέρα και συνεχίζω να ρίχνω το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, μαλακή ζύμη. Σταματάω το μίξερ και αφήνω τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω 2 λαμαρίνες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Πλάθω λεπτά κριτσίνια, 10-12 γρ. το καθένα και τα μεταφέρω στη λαμαρίνα. Ψήνω τα κριτσίνια για 12 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα.

Keywords: κριτσίνια, σνακ, για παιδιά, πελτές, γραβιέρα,

Σας ευχαριστώ!