Print Options:

Κριθαρότο με κοτόπουλο, φέτα και φινόκιο

Κριθαρότο με κοτόπουλο, φέτα & φινόκιο
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 25 mins Total Time: 55 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. κριθαράκι λαχανικών, ΗΛΙΟΣ
  • 250 γρ. φέτα Ελασσόνας, ΜΠΙΖΙΟΣ
  • 1.500 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • 120 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 1.300 ml ζωμό κότας, καυτός (από το βράσιμο της κότας)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω το κοτόπουλο και το βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω 2 λίτρα νερό και το βάζω να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό σε μια κανάτα. Αφήνω το κοτόπουλο να μισοκρυώσει και το ξεψαχνίζω σε κομμάτια.

  2. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω το μπαχάρι και το κόλιανδρο και τα καβουρδίζω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και την κρέμα σκόρδου, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά.

  3. Ρίχνω το κριθαράκι και το φινόκιο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-5 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό σε μικρές δόσεις. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να προσθέτω ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.

  4. Κριθαρότο με κοτόπουλο, φέτα & φινόκιο

    Ρίχνω το βρασμένο κοτόπουλο και τη φέτα, ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σας ευχαριστώ!