Print Options:

Κριθαρότο με κολοκυθάκια και φέτα

Κριθαρότο με κολοκυθάκια και φέτα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. κριθαράκι με ντομάτα & σπανάκι, Ήλιος
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1.200 ml ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβω τα λαχανικά και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα πλασοτέ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω με 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνω να μοσχομυρίσει. Ρίχνω το σκόρδο και το σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το πράσο, το καρότο και τα κολοκυθάκια. Αλατίζω, προσθέτω το θυμάρι και σοτάρω για 3-4 λεπτά.

  2. Ρίχνω το κριθαράκι, ανακατεύω για 1 λεπτό και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά το ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω για να ενσωματωθεί στο κριθαρότο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη φέτα. Ανακινώ το τηγάνι και σερβίρω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords: κριθαρότο, κριθαράκι, κολοκύθια, καρότο, πράσο, φέτα, τυρί κρέμα, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!