Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κριθαράκι με πέστο μάραθου

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού πατικωμένος μάραθος (ή άνηθος), χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας γραβιέρα πικάντικη (ή παρμεζάνα), φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ½ κουτ. γλυκού αλάτι και, μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κριθαράκι. Το βράζω σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του. Το σουρώνω και το αφήνω κατά μέρος, κρατώντας στην άκρη και 100 ml από το νερό που έβρασαν.

  2. Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) το μάραθο (ή τον άνηθο), το σκόρδο, τα κουκουνάρια, το νερό που κράτησα από το βράσιμο του ζυμαρικού και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.

  3. Βάζω ξανά το κριθαράκι στην (άδεια) κατσαρόλα, προσθέτω το πέστο και βάζω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω το φαγητό για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κριθαράκι να καλυφθεί καλά από το πέστο.
    Αποσύρω, πασπαλίζω με το τυρί και άφθονο πιπέρι και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαράκι με πέστο μάραθου

Σας ευχαριστώ!