Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κριθαράκι με παντζάρια

Κριθαράκι με παντζάρια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό
  • 3 μεγάλα (ή 4 μέτρια) παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά βρασμένα για 40΄ &amp
  • ξεφλουδισμένα (μπορείτε να αγοράσετε &amp
  • έτοιμα βρασμένα παντζάρια, σε συσκευασίες κενού, που θα βρείτε στα καλά σούπερ μάρκετ –θα τα ξεπλύνετε καλά με νερό και θα τα σουρώσετε
  • 100 γρ. παρμεζάνα (ή πικάντικη γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου), κομμένη σε «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε λαχανικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω 4 φλιτζάνια (800 ml) νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι. Το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Πολτοποιώ στο μούλτι το ένα παντζάρι και ρίχνω τον πολτό στο κριθαράκι. Ανακατεύω καλά.

  3. Κόβω άλλα δύο παντζάρια σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτω στη μανέστρα και ανακατεύω. Τέλος, κόβω το τελευταίο παντζάρι σε λεπτές φέτες, τις στρώνω στην περιφέρεια μιας πιατέλας και αδειάζω στο κέντρο της το κριθαράκι, με τα υγρά του. Σκορπίζω από πάνω τις «φλούδες» τυριού, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαράκι με παντζάρια

Σας ευχαριστώ!