Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κριθαράκι με κολοκύθα και φέτα

Κριθαράκι με κολοκύθα και φέτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 600 γρ. ψίχα από κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (ή κάρι), σε σκόνη
  • 200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 4 – 5 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χωρίζω την κολοκύθα σε δύο ίσα μέρη των 300 γρ. Περνάω το ένα μέρος από την χονδρή πλευρά του τρίφτη και κόβω το άλλο σε μικρά κυβάκια, σαν ζάρια.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και  προσθέτω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Όταν το νερό ξαναπάρει βράση ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράζω το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι κριθαράκι και κολοκύθα να μαλακώσουν καλά.

  3. Στραγγίζω καλά το μείγμα, νοστιμίζω με αλατοπίπερο, ανακατεύω και το αφήνω κατά μέρος.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τα υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κυβάκια κολοκύθας για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Πασπαλίζω με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.

  4. Μοιράζω το κριθαράκι σε 4 πιάτα, συμπληρώνω με τους σοταρισμένους κύβους κολοκύθας και σκορπίζω από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαράκι με κολοκύθα,φέτα

Σας ευχαριστώ!