Print Options:

Κρεμμυδομανιταρόπιτα με ανθότυρο

Κρεμμυδομανιταρόπιτα με ανθότυρο
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 50 mins Total Time: 1 hr 20 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 10
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα, Ζύμη Ψαχνών
  • 750 γρ. κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
  • 600 γρ. μανιτάρια (λευκά και brown), κομμένα σε φετάκια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • Φύλλα από 5-6 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
  1. Βάζω το μισό βούτυρο και τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια, αλατίζω και τα σοτάρω για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. Αδειάζω τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Βάζω το υπόλοιπο βούτυρο και την 2η κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Ανοίγω τη σφολιάτα και ξεχωρίζω τα δύο φύλλα. Στρώνω το πρώτο φύλλο στη λαμαρίνα, αλείφω τις άκρες της με χτυπημένο αυγό και τις γυρίζω δημιουργώντας ένα στεφάνι. Αδειάζω την γέμιση στο κέντρο του φύλλου και το απλώνω να πάει παντού. Σκορπίζω το ανθότυρο και τη ρίγανη και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζω στην άκρη για να κολλήσουν οι άκρες των δύο φύλλων και να σφραγίσουν τη γέμιση.

  5. Κρεμμυδομανιταρόπιτα με ανθότυρο

    Αλείφω όλο το φύλλο με χτυπημένο αυγό και με ένα μαχαίρι κάνω μικρές τομές σε 2-3 σημεία της σφολιάτας. Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Keywords: κρεμμυδομανιταρόπιτα, κρεμμυδόπιτα, μανιταρόπιτα, κρεμμύδια, μανιτάρια, σφολιάτα, ανθότυρο, πίτα,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kremmydomanitaropita-me-anthotyro/

Σας ευχαριστώ!