Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα

Κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά βερίκοκα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά σύκα, πολύ ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  1. Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάζω το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, αλλά πριν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.

  3. Το μοιράζω σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και, μόλις κρυώσει ελαφρώς, το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω για 30 λεπτά για να παγώσει.
    Πριν σερβίρω, ρίχνω από πάνω τα ξερά φρούτα.

Keywords: κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα

Σας ευχαριστώ!