Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται τα υλικά, προσθέτω τη σοκολάτα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Βάζω το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω για να διαλυθεί. Ρίχνω το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζω την κρέμα στα βαζάκια, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και τα βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Σας ευχαριστώ!