Print Options:

Κρέμα σοκολάτας liégeois

Chocolate liégeois
Υλικά
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, Arla
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • Κακάο, για το σερβίρισμα
  • Για τη σαντιγί
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla, καλά παγωμένη
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται τα υλικά, προσθέτω τη σοκολάτα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Βάζω το κορν φλάουρ σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω για να διαλυθεί. Ρίχνω το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

  2. Μοιράζω την κρέμα στα βαζάκια, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και τα βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.

  3. Chocolate liégeois

    Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Σας ευχαριστώ!