Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα Σκόρδου

Κρέμα Σκόρδου
<!-- [lt_recipe name="ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ" prep_time="10M" cook_time="1H" summary="Η κρέμα σκόρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, χωρίς την αψάδα του. " print="yes" ingredients="ολόκληρα κεφάλια σκόρδου;ελαιόλαδο" ]Υπάρχουν δύο τρόποι που χρησιμοποιώ για να φτιάξω την κρέμα σκόρδου.;1ος τρόπος: Βράζω ολόκληρες σκελίδες (ή κεφάλια) σε νερό ή γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνω τις σκελίδες να κρυώσουν και μετά πιέζω ελαφρά την άκρη της κάθε σκελίδας βγάζοντας την κρέμα.;2ος τρόπος: Παίρνω μερικά ολόκληρα κεφάλια σκόρδου (ώστε να φτιάξω μεγάλη ποσότητα), τα βάζω σε ένα μπολ με μπόλικο λάδι και τα ανακατεύω καλά. Μετά, βάζω τα κεφάλια και το λάδι σε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας, τυλίγω σφικτά σε πακέτο και το ψήνω για 1 ώρα, στους 180°C. Στο διάστημα αυτό, η σκληρή και συμπαγής σάρκα του σκόρδου μαλακώνει τόσο ώστε γίνεται κρέμα, κλεισμένη στη φλούδα κάθε σκελίδας.;Μόλις τα κεφάλια κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να καίγομαι, πιέζω ελαφρά στην άκρη κάθε σκελίδας πάνω από ένα μπολάκι και η κρέμα αδειάζει.;Ωστόσο, το ψήσιμο σκέτου σκόρδου είναι αρκετά ενεργοβόρο αφού ο φούρνος καίει μια 1 ολόκληρη ώρα, συνήθως ετοιμάζω το πακέτο με τα κεφάλια όταν πρόκειται να ψήσω κάποιο φαγητό φούρνου ή πίτα που απαιτούν ανάλογη ώρα ψησίματος. Βάζω το πακέτο σε μια άκρη της σχάρας και τα σκόρδα ψήνονται μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό.;Προσοχή όμως, μην ψήσετε τα κεφάλια όταν φτιάχνετε γλυκό γιατί, αν και τα κεφάλια είναι κλεισμένα στις λαδόκολλες, ίσως λίγο άρωμα διαφύγει και απορροφηθεί από το γλυκό σας.;Συντήρηση: Βάζω την κρέμα σκόρδου σε γυάλινο βαζάκι, την καλύπτω με ελαιόλαδο, κλείνω καλά το βαζάκι με το καπάκι του και φυλάω την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Υλικά
 • ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
 • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
 1. Υπάρχουν δύο τρόποι που χρησιμοποιώ για να φτιάξω την κρέμα σκόρδου:

 2. 1ος τρόπος
 3. Βράζω ολόκληρες σκελίδες (ή κεφάλια) σε νερό ή γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνω τις σκελίδες να κρυώσουν και μετά πιέζω ελαφρά την άκρη της κάθε σκελίδας βγάζοντας την κρέμα.

 4. 2ος τρόπος
 5. Παίρνω μερικά ολόκληρα κεφάλια σκόρδου (ώστε να φτιάξω μεγάλη ποσότητα), τα βάζω σε ένα μπολ με μπόλικο λάδι και τα ανακατεύω καλά. Μετά, βάζω τα κεφάλια και το λάδι σε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας, τυλίγω σφικτά σε πακέτο και το ψήνω για 1 ώρα, στους 180°C. Στο διάστημα αυτό, η σκληρή και συμπαγής σάρκα του σκόρδου μαλακώνει τόσο ώστε γίνεται κρέμα, κλεισμένη στη φλούδα κάθε σκελίδας.
  Μόλις τα κεφάλια κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να καίγομαι, πιέζω ελαφρά στην άκρη κάθε σκελίδας πάνω από ένα μπολάκι και η κρέμα αδειάζει.
  Ωστόσο, το ψήσιμο σκέτου σκόρδου είναι αρκετά ενεργοβόρο αφού ο φούρνος καίει μια 1 ολόκληρη ώρα, συνήθως ετοιμάζω το πακέτο με τα κεφάλια όταν πρόκειται να ψήσω κάποιο φαγητό φούρνου ή πίτα που απαιτούν ανάλογη ώρα ψησίματος. Βάζω το πακέτο σε μια άκρη της σχάρας και τα σκόρδα ψήνονται μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό. Προσοχή όμως, μην ψήσετε τα κεφάλια όταν φτιάχνετε γλυκό γιατί, αν και τα κεφάλια είναι κλεισμένα στις λαδόκολλες, ίσως λίγο άρωμα διαφύγει και απορροφηθεί από το γλυκό σας.

 6. Συντήρηση
 7. Βάζω την κρέμα σκόρδου σε γυάλινο βαζάκι, την καλύπτω με ελαιόλαδο, κλείνω καλά το βαζάκι με το καπάκι του και φυλάω την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.

Keywords: κρέμα σκόρδου

Σας ευχαριστώ!