Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα με δημητριακά και άρωμα κανέλας

Κρέμα με δημητριακά και άρωμα κανέλας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση & την επιφάνεια
  • 150 γρ. δημητριακά με μέλι
  • 100 γρ. δημητριακά με σοκολάτα
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο & κρύο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 3 αυγά
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Παίρνω 1½ φλιτζάνι από το γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.

  2. Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζω το ζέσταμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και το μείγμα να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για μερικά λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν στην κρέμα. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω να κρυώσει καλά. Αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα.

  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω την σαντιγί σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

  4. Για την συναρμολόγηση
  5. Βάζω τα δημητριακά σε ένα μπολ και τα θρυμματίζω με τα χέρια μου. Προσθέτω το μέλι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω για να βραχούν καλά τα δημητριακά. Σε μια στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα βάζω τα 2/3 της ποσότητας του μείγματος και τα πιέζω με τα χέρια για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Βάζω το κακάο και την κανέλα σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζω την επιφάνεια της κρέμας. Τέλος, ρίχνω τα υπόλοιπα δημητριακά, πασπαλιστά.

  6. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το γλύκισμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρω την κρέμα, πασπαλίζω με λίγη κανέλα και λίγο κακάο και σερβίρω.

Keywords: κρεμα δημητριακα αρωμα κανελας

Σας ευχαριστώ!