Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κρεμα με δημητριακα & αρωμα κανελας

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 21 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Πανάλαφρο γλύκισμα με τραγανά δημητριακά. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι εντελώς κρύα. Αν θέλετε για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε να κρυώσει καλά.
Υλικά
    Για την κρέμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • <span class="ingredient_quantity" data-original="Για" data-recipe="33871">Για τη βάση &amp
  • την επιφάνεια
  • 150 γρ. δημητριακά με μέλι
  • 100 γρ. δημητριακά με σοκολάτα
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο &amp
  • κρύο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 3 αυγά
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Παίρνω 1½ φλιτζάνι από το γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί. Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζω το ζέσταμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και το μείγμα να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για μερικά λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν στην κρέμα. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω να κρυώσει καλά. Αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα.
  2. blankΒάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω την σαντιγί σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  3. Για την συναρμολόγηση:
  4. blank Βάζω τα δημητριακά σε ένα μπολ και τα θρυμματίζω με τα χέρια μου. Προσθέτω το μέλι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω για να βραχούν καλά τα δημητριακά. Σε μια στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα βάζω τα 2/3 της ποσότητας του μείγματος και τα πιέζω με τα χέρια για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Βάζω το κακάο και την κανέλα σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζω την επιφάνεια της κρέμας. Τέλος, ρίχνω τα υπόλοιπα δημητριακά, πασπαλιστά.
  5. blankΣκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το γλύκισμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρω την κρέμα, πασπαλίζω με λίγη κανέλα και λίγο κακάο και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κρεμα δημητριακα αρωμα κανελας

Σας ευχαριστώ!