Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα μαστίχα με ρόδι και μαρέγκες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 7 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 7 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κομμάτια μαστίχας, κοπανισμένα σε σκόνη
  • Σπόρους από 1 μεγάλο ρόδι
  • 100 ml Peleano Sparkling Rosé
  • 13-15 ροζ μαρέγκες, χοντροσπασμένες
  • Ελάχιστη κανέλα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την άχνη και τη σκόνη μαστίχας και τα 50 ml Peleano και χτυπάω μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες.

  2. Για το σερβίρισμα
  3. Μοιράζω σε 6-8 ποτήρια (ανάλογα με το μέγεθος), τις σπασμένες μαρέγκες και τις ραντίζω με το υπόλοιπο κρασί. Μοιράζω τους σπόρους ροδιού, γεμίζω τα ποτήρια με την αφράτη κρέμα και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.

Keywords: κρέμα μαστίχα με ρόδι,μαρέγκες

Σας ευχαριστώ!